A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. Elfogadom
Termékek Menü

SÁBA Tusfürdő illatmentes (250ml)

Ár:
799 Ft (629 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 5997652311149
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: SÁBA

Leírás és Paraméterek

A Sába tusfürdő savas hatású, ez a A pH a hidrogén ionok aktivitásának (híg oldatokban a koncentrációjának) a mértéke, és kifejezi az oldat savasságát vagy lúgosságát. Mivel a hidrogén ionok koncentrációja nagyon széles skálán mozog, az értelmezés és koncentráció számítások megkönnyítésére, logaritmikus egységben fejezik ki a pH és hidrogén ion koncentráció ( [ H+ ] mól/l ) közti összefüggést: 
pH = - lg [ H+ ]. 
A pH skála általában pH=0 –tól pH=14-ig terjed: ha a pH értéke kisebb mint pH=7, akkor az oldat savas, ha a pH érték nagyobb mint pH=7, akkor lúgos. A semleges oldat pH=7 (pl. desztillált víz).

Optimális szint az emberi szervezetben 7,35-7,45 pH közötti érték, azaz enyhén lúgos kémhatású. Az anyaméhben lúgos, pH 8,4-es magzatvízben fejlődik a magzat és az anyatejjel táplált csecsemőknek lúgos a vizelet pH értéke. Itt érdemes megjegyezni, hogy a tengervíz (ahonnan az élet fejlődéstörténete jelen ismereteink szerint elindult) pH értéke 8,4!
savas kémhatás pH 1,0-6,9 közötti érték lúgos kémhatás pH 7,1-14 közötti érték semleges kémhatás pH 7,0 érték A szervezet jelen pH értékét a legegyszerűbben lakmuszpapírral tudjuk megvizsgálni. Reggel ébredés után, még mielőtt bármit a szánkba vennénk, vegyünk nyálmintát és cseppentsük azt a lakmuszpapírra. Abban az esetben, ha kék marad a lakmuszpapír, optimális a pH viszony szervezetünkben. Ha zöld lesz az elszíneződés, savas közegű a szervezet pH-ja, ha sárga elszíneződés az eredmény, akkor súlyos pH eltolódás mutatkozik, ami mindenképpen kezelésre szorul. 

Természetesen ez a „vizsgálati” módszer csak megközelítő, tájékoztató jellegű értéket ad, pontosabb képet kapunk a pH viszonyokról műszeres vizsgálati módszer során, illetve laboratóriumi körülmények között mért vér pH, pCO2 (széndioxid parciális nyomása a vérben), aktuális bikarbonát és pufferbázis (BB), bázistöbblet (pl. magas bikarbonát szint) szintjének vizsgálatával.

 
 
" style="box-sizing: border-box; color: rgb(149, 194, 52); cursor: pointer;">pH
 a bőr savasságával harmonizál. Zuhanyozáshoz, fürdéshez ajánlott kímélő hatású, folyékony szappan. Allantoint tartalmazó, nyugtató bőrápoló termék

SÁBA Tusfürdő illatmentes (250ml)    799 Ft

5997652311149

Kiszerelés 250ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!